Coșul meu

Telefon: 0775.649.016

NOU! Livrare Gratis pentru toate comenzile de peste 98 lei la easybox!

Povestea Noastră

Leahu Alina si Iacob Alexandru - fondatori Candelina.ro

Povestea noastră

Alex și cu mine, Alina, eram sătui de toate produsele nesănătoase care ne înconjurau. Oriunde ne uitam în micul nostru apartament închiriat, era un produs nesănătos sau artificial, cu un miros și mai artificial. De la mâncare și sucuri, până la săpun, pastă de dinți ș.a.m.d. De fiecare dată când citeam o etichetă a unui produs, mă simțeam ca în clasele primare când aveam dicționarul lângă mine pentru a cauta imediat cuvintele pe care nu le înțelegeam. Asta se întâmpla undeva prin 2018 și am decis amândoi că trebuie să ne educăm legat de ce să cumpărăm și ce nu.

Astfel, am început procesul de înlocuire a cât mai multor produse cu unele cât mai sănătoase și naturale cu putință. Pe unele le-am găsit uitându-ne mai atent în supermarket, pe altele în magazine specializate cu produse naturale iar pe unele nu le găseam pe niciunde sau nu ni le permiteam.

Îmi aduc și acum aminte că pe la mijlocul lui 2020 tot citeam noi articole despre săpun handmade iar la un moment dat am dat de un articol care ne explica de ce lumânările cu parafină sunt toxice și cum să facem singuri o lumânare cu ceară naturală de soia. Sincer, nici  unul din noi nu știam că există lumânări cu ceară naturală și lumânări cu parafină, o ceară artificială, derivată din petrol. Pentru noi erau lumânări și atât.

Citind articolul, am aflat cât de dăunătoare pentru oameni și pentru mediu sunt lumânările făcute cu parafină. Am zis, ok… asta nu e bine… și am început să căutăm articole și studii despre parafină. Am găsit studii și studii. Unele ziceau că sunt sigure de folosit dar unele ziceau că parafina conține anumite substanțe cancerigene. Asta ne-a pus capac amândurora, având în vedere că amândoi avusesem parte de niște evenimente tragice în familie, destul de recente, cu această boală urâtă.

Mai apoi am început să căutăm informații despre ceara de soia și ne-a surprins să vedem câte aspecte pozitive are. În primul rând este naturală, sustenabilă și biodegradabilă, ceea ce pentru noi este extrem de important având în vedere situația climatică actuală. Datorită faptului că este făcută din boabe de soia, boabe care se folosesc în diferite mâncăruri, nu prezintă toxine cancerigene. Unde mai pui că are o ardere cu până la 50% mai îndelungată față de parafină și eliberează un parfum mai puternic în timpul arderii. Perfect! Să trecem la treabă atunci, am zis.

Informându-ne despre cum se fac aceste lumânări cu ceară naturală, părea totul atât de simplu, câteva ingrediente amestecate și gata lumânarea. Știi vorba aia cu “Cât de greu poate să fie?!” Nu știu cum dar o zic numai în situații în care e al naibii de greu. 😂

Săptămâna următoare aveam deja toate ingredientele cumpărate și după câteva tutoriale urmărite pe Youtube ne-a ieșit asta…

Termometru in ceara de soia topita
prima lumanare 2

O lumânare urâțică, cu găuri în ea, care avea un parfum acceptabil. Nu am nici o idee cum și de ce dar de atunci m-am îndrăgostit de făcut lumânări. La început făceam pentru mine și Alex iar mai apoi pentru familie și câțiva prieteni.

La un moment dat, am decis că asta e ce vrem să facem și ne-am pus pe treabă. Ne-am propus să iasă ceva ce noi am folosi zi de zi și exact asta ne-a ieșit. O lumânare minimalistă, premium și elegantă în același timp.

Pe 15 iulie 2021 lansam oficial primele 3 arome, la aproximativ 9 luni distanță de când am făcut prima lumânare. Toată lumea ne întreabă de ce avem doar 3 arome când concurenții noștri au zeci de arome? Răspunsul este unul destul de simplu, pentru că ne dorim calitate, nu cantitate. Știu, sună a clișeu dar nu este.

În cele 9 luni, am testat undeva în jurul a 150-200 de arome. Din acestea, foarte multe erau pe raționamentul „love or hate” și nu ne-am dorit deloc asta, ne-am dorit niște arome premium de care să te îndrăgostești de prima dată când le simți aroma. Noi zicem ca ne-a reușit cu brio dar nu ne crede pe cuvânt, comandă și o să te convingi instant.

Pentru viitor, ne propunem să vedem cât mai mulți oameni sănătoși și educați cu privire la lumânările făcute cu ceară naturală.

Ceara de soia fulgi
Femeie care toarna handmade lumanari parfumate cu ceara de soia
Livrare Gratuită în Toată Țara

La toate comenzile de peste 250 lei

Retur Gratuit în 14 zile

Banii înapoi garantat

Livrare Rapidă

Termen de livrare în 1 - 2 zile lucrătoare

100% Plată Securizată cu Cardul

Visa / MasterCard