Coșul meu

Telefon: 0775.649.016

NOU! Livrare Gratis pentru toate comenzile de peste 98 lei la easybox!

close up cropped shot unrecognizable female artisan holding transparent glass dry soy wax creating candle building mixture process making handmade natural candle workshop scaled

Ce este ceara de soia și ce beneficii are?

Ce este ceara de soia?

Ceara de soia este o ceară vegetală ce se obține din boabele de soia, care sunt transformate prima dată în ulei de soia. După ce uleiul de soia este curățat și albit, acesta este supus hidrogenării. Acest proces implică transformarea uleiului lichid într-o formă solidă, devenind astfel ceară de soia.

Cum anume se produce?

După recoltare, boabele de soia sunt transformate în ulei de soia prin presare mecanică sau prin extracție cu solvent. Pentru a înțelege puțin proporțiile, pentru a se produce 1kg ulei de soia este nevoie de aproximativ 6-8 kg boabe de soia.

Mai apoi, acest ulei este rafinat și albit. Pe principiul “În natură, nimic nu se pierde, totul se transformă”, materia solidă care rămâne după extracția uleiului este folosită ca hrană pentru animale.

Acum vine cea mai imporantă parte, hidrogenarea uleiului de soia. Hidrogenarea este procesul prin care uleiurile polisaturate și mononesaturate sunt solidificate pentru a crește vâscozitatea. Acest lucru se realizează prin reacția hidrogenului cu uleiul la o temperatură ridicată (undeva între 140° C și 225° C) în prezența unui catalizator de nichel.

SoybeanPlant Lead
spoon with white soy wax flakes candles sachet top view natural soy coconut wax2

Ceara de soia a fost inventată mai devreme de zilele noastre decât te aștepți!

Aceasta a fost inventată abia în anul 1992 de producătorul de lumânări Michael Richards. Michael a observat o creștere a interesului pentru lumânările cu ceară naturală și a început să caute o alternativă mai ieftină la ceara de albine pe care a și găsit-o și patentat-o la începutul anilor 2000.

Ce beneficii are ceara de soia?

 1. Sustenabilă

  Unul din cele mai mari avantaje este că este fabricată din resurse naturale regenerabile. Prin comparație, ceara de parafină folosită în majoritatea lumânărilor este fabricată din petrol și nu este regenerabilă. Mai mult de atât, cu cât rezervele globale de petrol se micșorează, cu atât prețul parafinei crește.

 2. Biodegradabilă și Vegană

  Totodată, fiind un produs pe bază de plante, ceara de soia este biodegradabilă și vegană.

 3. Ardere lentă

  Nu numai că există acest avantaj din punct de vedere ecologic dar ceara de soia are și avantajul că arde mai lent decât ceara de parfină. Astfel,  pentru aceeași cantitate, poți obține un timp de ardere mai mare cu până la 50%. Pentru a înțelege mai ușor cât timp te poți bucura de o lumânare, pe etichetele Candelina poți vedea numărul aproximativ de ore de ardere.

 4. Ardere curată

  Pentru mine, mare plus al lumânărilor cu ceară de soia este că prezintă zero toxine, zero substanțe cancerigene sau poluanți. Astfel, fiind mult mai sănătoasă pentru noi și pentru mediu.

 5. Excelent purtător de parfum

  Un alt motiv pentru a alege ceara de soia este faptul că este un excelent purtător de parfum. Rezultatul fiind o lumânare foarte bine parfumată, cu note echilibrate.

 6. Emite mai puțin fum

  Spre deosebire de ceara de parafină, ceara de soia produce mult mai puțin fum și astfel se evită înnegrirea mobilei, draperiilor sau pereților. Producând mai puțin fum, se evită și declanșarea alergiilor sau sensibilității la fumul de lumânare.

Profită chiar acum de beneficiile lumânărilor parfumate de la Candelina!

Utilizează cuponul RELAXARE15 la checkout pentru 15% DISCOUNT. Folosim 100% ceară de soia turnată artizanal, împreună cu fitiluri de lemn și ulei parfumant de înaltă calitate.

Încearcă astăzi lumânările parfumate Candelina!

 • 48,99 lei98,99 lei Alege dimensiunea
 • 48,99 lei98,99 lei Alege dimensiunea
 • 48,99 lei98,99 lei Alege dimensiunea
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare Gratuită în Toată Țara

La toate comenzile de peste 250 lei

Retur Gratuit în 14 zile

Banii înapoi garantat

Livrare Rapidă

Termen de livrare în 1 - 2 zile lucrătoare

100% Plată Securizată cu Cardul

Visa / MasterCard